Στους 89.4 μεγακύκλους , στο σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος ακούγεται μια ξεχωριστή εκπομπή την οποία παρουσιάζει ένας σύγχρονος ποιητής ο κύριος Δημήτρης Κοσμόπουλος .
Δεν θα ακούσει κανείς στην εκπομπή του για τον Μπεζενίτη και την Βατοπαιδίου , για σκάνδαλα ή τα τυχερά των παπάδων χωρίς ωστόσο να διαμορφώνεται μια ατμόσφαιρα «ιεράς» ομερτά και συνενοχικής αποσιώπησης .
Ο λόγος του Δημήτρη Κοσμόπουλου είναι κιμπάρικος , ρέει αβίαστα και μαλακώνει την καρδιά με το έλαιο και τον οίνο της «καθ ημάς παραδόσεως».
Είναι απόλυτος και επιστημινικός, παράλληλα όμως με γλώσσα γλαφυρή, ρέουσα, που προκαλεί το ενδιαφέρον κάθε ακροατή .
Όσοι δεν εχουν χάσει την πνευματική τους όσφρηση θα το αντιληφθούν .
Πρόκειται για ένα μαργαριτάρι μέσα στην ακατάσχετη λογοδιάρροια και την ηχορύπανση των ΜΜΕ . Σαν ένα βυζαντινό εκκλησάκι που προβάλει ξαφνικά στο οπτικό και ψυχοσυναισθηματικό σου πεδίο , αναδυόμενο απρόσμενα μέσα από την τερατουργία της σύγχρονης τσιμεντακανθούπολης .

O Δημήτρης Kοσμόπουλος γεννήθηκε το 1964 στο Kοντογόνι (Παπαφλέσσα) Πυλίας , στη Mεσσηνία. Mεγάλωσε στην Kαλαμάτα . Ποιήματά του έχουν μεταφρασθεί σε ευρωπαϊκές γλώσσες. Δοκίμια και μεταφράσεις του έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και περιοδικά .
Zει και εργάζεται στην Aθήνα .